Topp 10 appar för e-böcker

Tillhör du en av dem som äshutterstock_394646284gnar semestrar och ledig tid åt att sluka böcker av alla de slag? Visst har du blivit van vid att släpa runt på några extra kilo i form av böcker, men med tidens teknologi kan du spara in på både tid och ansträngning genom att läsa böcker i din smartphone eller Apple iPad. Marknaden växer och de olika leverantörernas utbud likaså. Kolla in listan nedan för några av de bästa apparna för olika typer av läsare. Vill du ha en smidig och lättnavigerad app där du får snabba rekommendationer eller en högteknologisk variant där du kan ändra allt från typsnitt, färgteman och svep-mönster?

Apple iPad eller iPhone?

Har du en av Apples produkter som förstahandsval vid läsning, är det självklart deras iPhone appar som iBooks, som du först kommer i kontakt med. Den är enkelt utformad och du kan ändra typsnitt, färger, söka och bokmärka. Appen synkar din aktivitet med alla dina enheter. Konkurrenter till denna är självklart Amazons Kindle-app som kanske har det absolut bredaste utbudet av litteratur och du kan dessutom prenumerera på tidningar och tidskrifter. Marvin App är den mest teknologiska bok-appen där du som användare helt kan bestämma appens utformning. Ställ in dina egna gester för hur du sänker ljusstyrkan, vänder blad eller byter tema från dag- till natt-läsning.

Appar kompatibla med Android och Windows smartphones

Dustin hittar du teknikprylar för olika operativsystem. Googles egen bok-app Google Play påminner mycket i funktion och utformning om Apples iBooks. Det är ett enkelt val för dig som läser lite lagom. Gitden Reader är en av de mer avancerade apparna och kan spela all form av multimedia såsom ljud och video, samtidigt som den tillåter vertikal skrift. Appen Nook har imponerande 4 miljoner titlar, allt från skönlitteratur till tidningar och serier. Andra intressanta appar är Oyster som ger dig nya rekommendationer baserade på vad du läst, eller Bluefire som passar bäst för facklitteratur. Andra appar värda att nämna är FB Reader och Moon+ Reader som båda är gratis.