4 bra appar för ljudböcker

Idag är det lika vanligt att man konsumerar skönlitteratur och fackböcker genom hörlurarna som genom att läsa vanliga, tryckta böcker. Vågen av ljudböcker har strömmat in och trenden verkar vara här för att stanna. Idag kan du enkelt hämta ner den nya studielitteraturen eller en spännande deckare till Android-telefoner eller andra smartphones, detta med bara ett par klick. Det har helt enkelt aldrig varit enklare. Speciellt enkelt har det blivit då olika bolag har skapat intuitiva och enkla appar där du kan få förslag baserat på tidigare lyssningar, eller upptäcka något helt nytt.

shutterstock_242061400Vilka appar ska man använda?

Det finns som sagt en rad utvecklare av både appar till iPhone och andra smartphones som fungerar riktigt bra när det kommer till att snabbt ta hem sina favoritböcker till telefonen. Några som står ut bland mängden är Audible, Downpour, Bookbeat, Scribd och Hoopla. Alla dessa lösningar kommer såklart med olika för- och nackdelar samt till något olika prissättning beroende på vilket abonnemang man väljer. Dock har nästan alla appar någon slags prövotid där du utan kostnad kan få testa appen, lyssna på ett par böcker och sedan bestämma dig för om du vill börja betala.

Njut av böcker vart du än är

Oavsett om du har en gammal mobil, en nyare variant, en Android eller iPhone, finns det garanterat bra och prisvärda appar för just dig som vill börja lyssna på ljudböcker i mobilen. Det finns många fördelar med dessa appar då du enkelt kan göra en promenad eller pendlingen till och från jobbet till din egen bokstund istället för att låta den tiden gå till spillo. Du kan alltså välja att lära dig något nytt eller försvinna iväg på något spännande äventyr trots att du sitter på tunnelbanan. Det finns knappast något bättre sätt att fördriva tiden på.